Хонгконгската компания GELID Solutions отбеляза пускането на фирмения си CPU охладител. Устройството е

...
Хонгконгската компания GELID Solutions отбеляза пускането на фирмения си CPU охладител. Устройството е
Коментари Харесай

GELID пуска в продажба бюджетния процесорен охладител Tornado

Хонгконгската компания  GELID Solutions  отбеляза стартирането на фирмения си CPU охладител. Устройството е получило маркетинговото название GELID Tornado и се нарежда в редиците на бюджетните решения. За оптималната съгласуемост, продуктът е получил стеснен алуминиев нагревател с дебелина единствено 45 мм. В допълнение към това, топлообменникът много високо е ситуиран по отношение на основата, което няма да попречи на инсталацията в системата на модули оперативна памет с високи радиатори.



Конструкцията се състои от четири медни никелирани 6-мм топлинни тръби, преминаващи през медната основа. Може да се означи съществуването в основата на спомагателна контактна медна пластина. Отстрани посредством специфични скоби е прикован един фирмен 120-мм вентилатор с технологията Double Layer Fan Blade, която би трябвало да усили успеваемостта на вентилатора при по-ниски скорости. Имайте поради, че рамката на вентилатора е с черен цвят, а витлата бели. Вентилаторът работи с променлива скорост от 750 до 1600 об/мин и има звуково налягане от 12 – 26,7 dВ.



CPU охладителя GELID Tornado е с размери 125 х 45 х 153 мм (без вентилатора) и тежи 490 грама. Обявената съгласуемост е с процесорите под сокетите Intel LGA775/1155/1156/1366/2011/1150/1151 и AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/AM4/FM1/FM2. Съобщава се също, че оптималното TDP на чипа не би трябвало да надвишава 160 Вата.

Процесорният охладител към този момент се продава по магазините на цена от единствено  27 $, или 22 евро .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР